Fakulta managementu oslavuje 20. narodeniny

05.10.2011 Bratislava

Bratislava 5. októbra (TASR) - Fakulta managementu Univerzity Komenského v Bratislave (FM UK) oslavuje v tomto roku 20. výročie svojho založenia. TASR o tom dnes informovala prodekanka fakulty pre legislatívnu oblasť, PR a IT Zuzana Kovačičová.

„Počas 20 rokov svojho pôsobenia fakulta vychovala mnoho významných odborníkov, ktorí našli uplatnenie v akademickej sfére, vo verejnej správe, ale hlavne v podnikateľskom sektore, často v nadnárodných organizáciách,“ uviedla Kovačičová. Ako príklady úspešných absolventov uvádza ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS), profesora na Univerzite Chicago Ľuboša Pástora, generálnu riaditeľku SATUR Travel Noru Fedorovú či riaditeľa spoločnosti Google na Slovensku Rastislava Kulicha.

V rámci osláv 20. výročia organizuje FM UK 13. októbra od 14.00 h slávnostné zasadnutie Vedeckej rady fakulty v aule UK. Na zasadnutí sa zúčastnia členovia akademickej obce FM UK a vedeckej rady UK vrátane jej predsedu - rektora UK Karola Mičietu. Zasadnutie poctia svojou účasťou aj akademickí funkcionári z partnerských fakúlt a vysokých škôl na Slovensku i v zahraničí vrátane rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave Rudolfa Siváka a dekana Fakulty ekonómie a manažmentu Univerzity v Gente (Belgicko) Marca De Clercqa.

Na zasadnutí sa zúčastnia aj viacerí zástupcovia veľvyslanectiev krajín, v ktorých má FM UK partnerské univerzity a fakulty. Zhromaždeným sa prihovorí mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Francúzska na Slovensku Jean-Marie Bruno a chargé d\'affaires veľvyslanectva USA na Slovensku Martha E. Patterson. „Pozvanie na rozšírené slávnostné zasadnutie prijali aj zástupcovia spolupracujúcich podnikov a inštitúcií vrátane guvernéra Národnej banky Slovenska Jozefa Makúcha a mnohí významní absolventi FM UK,“ povedala prodekanka.

Oslavy 20. výročia založenia FM UK budú pokračovať večerným predstavením Slovenského ľudového umeleckého kolektívu v Mestskom divadle Pavla Országha Hviezdoslava a vyvrcholia Športovým dňom fakulty 14. októbra.
 

Vyberte región